Το Βλήμα

Kromion - Gazete nga Greece -

Publiko ne Greece - Debat dhe Analize Politike - 12 Jan 2017 10:06 - 12

Ένα σημαντικό τμήμα του παιχνιδιού αυτού, είναι η οικονομική πλευρά του.

Η οικονομία, αν και σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την ικανότητα του παίκτη να διαχειρίζεται σωστά τα έσοδά του ή να κάνει λογικές επενδύσεις, είναι προφανές πως εξαρτάται και από την γενικότερη κατάσταση της χώρας στην οποία ανήκει.Για παράδειγμα, η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων εξαρτάται από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που ελέγχει η χώρα στην οποία γίνεται η παραγωγή (και άρα πληρώνονται οι σχετικοί φόροι).

Οπότε ισχύει και το αντίστροφο:
Για να μπορέσει να έχει μιά χώρα υπεροπλία σε σχέση με τις ανταγωνίστριες, πρέπει να παρέχει τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να ελκύει τους παραγωγούς.

Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει μια χώρα, είναι η "ζωντάνια" της Αγοράς της.Μια χώρα με ζωντανή Αγορά, είναι ενδιαφέρουσα.
Μια χώρα με μιά Αγορά που χρησιμοποιείται αντί ...αποθήκης, είναι μια καταδικασμένη χώρα.

Το πιό σημαντικό στοιχείο που δένει Αγορά, οικονομία και παραγωγή είναι το Εθνικό Νόμισμα.
Χωρίς ένα Εθνικό Νόμισμα διαμορφωμένο έτσι που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε χώρας, είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει η Οικονομία.

Ακόμα κι όταν η Ελλάδα ήταν στα καλύτερά της και κυριαρχούσε στην Μεσόγειο, δυστυχώς ήταν εμφανή τα σημάδια οικονομικής σαθρότητας:
Χαμηλά μεροκάματα, ακριβά προϊόντα, επικίνδυνη χρηματαγορά.
Πιθανώς αυτός να ήταν και ένας από τους λόγους που βρέθηκε σε τόσο μειονεκτική θέση, σε σχετικά σύντομο διάστημα, σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Όταν οι άλλοι έκαναν baby-boom εμείς απλά κάναμε "μάγκες" κάποιους που θέλανε να το παίζουν "top-hit"...

Τώρα η Χώρα, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι, πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις.
Αν δεν τις πάρουμε, πολύ σύντομα οι εχθροί μας θα κάνουν έναν ντου και θα μας ξανα-εξαφανίσουν.

Για τα στρατιωτικά θέματα, δεν μιλάω, γιατί προφανώς υπάρχουν καταλληλότεροι να το κάνουν, όπως και στα των διεθνών σχέσεων.

Στα οικονομικά όμως προτείνω να γίνουν άμεσα οι παρακάτω παρεμβάσεις:
1) Σταδιακή υποτίμηση του νομίσματος μέχρι τα 1 ΔΡΧ = 0.004 G. Άμεση σταθεροποίηση στα 0.009 G.
2) Σταθεροποίηση των τιμών στην ελληνική Αγορά, ώστε να βρίσκονται πάντα αγαθά μέσα σε ένα καθορισμένο διάστημα τιμών.
3) Αύξηση των μεροκάματων στα υψηλότερα επίπεδα της περιοχής.

Αν επιτευχθούν αυτά θα πετύχουμε:
1) Εξασφάλιση των εμπόρων/παραγωγών ότι δεν θα μπλοκαριστούν νομισματικά στην χώρα μας.
2) Ζωντάνεμα της ελληνικής Αγοράς, ώστε να εισπράττει το κράτος περισσότερο ΦΠΑ
3) Η Ελλάδα θα γίνει ο ιδανικός τόπος για μιά σειρά από δραστηριότητες που απαιτούν πληρωμή φόρου (πχ το γυμναστήριο που στην ΦΥΡΟΜ κάνει 150cc, στην Ελλάδα θα κοστίζει 40% λιγότερο -λόγω ισοτιμίας- σε χρυσό).
4) Περισσότεροι νέοι πολίτες θα επιλέγουν την ελληνική υπηκοότητα, ενώ αντίθετα τώρα, παίκτες την απεμπολούν!

Άρα θα έχουμε τόσο οικονομική ευρωστία, όσο και κοινωνική ανάπτυξη. Παράγοντες αδιαμφισβήτητοι για την ενδυνάμωση και την βιώσιμη επέκταση της χώρας.

Για να γίνουν όμως αυτά χρειάζονται:
1) Προοπτική
2) Σχέδιο δράσης
3) και σημαντικότερο, απόφαση από τους περισσότερους να βάλουν λίγο πίσω το "εγώ" από το "εμείς".

Για το τεχνικό μέρος του εφαρμόσιμου και ρεαλιστικού πλάνου οικονομικών παρεμβάσεων, θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο, για να μην γίνει ετούτο, σεντόνι.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω πως πιθανώς αρκετοί να έχουν βολευτεί με την κατάντια της Χώρας, κάνοντας μπίζνες από δω κι από κει και απλά έχουν τη Χώρα για να τσιμπάνε κάνα Μετάλλιο Πατριώτη... οπότε και δεν πιστεύω πως ενδιαφέρονται για τέτοιες εθνικές "λεπτομέρειες"...

Financo

BastardoiPalaiologos IA

Komentimet (12)

oso kai na skouzis, ta lamogia edw den gnwrizoun apo oikonomia, den katalabenoun oti mia xwra gia na einai dinati, prepi na exi tin kaliteri oikonomia se ola, apo ola ta ala kratoi, kai etsi meta dinamoni kai stratiotika
v
θα παρακολουθησω με πολυ ενδιαφερον,τις τοποθετησεις επι του θεματος
egw exw arxisi kai oso antekso, plirono kaliterous mis8ous, poulao ta aga8a f8inotera y to idio me tin f8inoteri timi, kai sto sinalagma to idio, alla monos den prokite na antekso oute mia ebdomada, ektos kai an stamatiso na polemao.
Όσοι θέλουν άμεσα να βοηθήσουν την σταθεροποίηση της ΔΡΧ μπορούν να κάνουν το εξής: Να βάλουν προσφορά -όσα χρυσά επιθυμούν- στις 120 GRD και να βάλουν στο άλλο ταμπλό προσφορά, όσες GRD διαθέτουν στα 0.009 Gold. Όσες πιό πολλές προσφορές μπουν σε αυτές τις τιμές, τόσο πιό πολύ θα σταθεροποιηθεί το νόμισμα και άρα θα είναι πιό ασφαλείς οι συναλλαγές.
Από την άλλη, ανακυκλώνοντας τις προσφορές, παράγεται και ένα κέρδος 8%. Δηλαδή αν βάλεις 10 χρυσά και τις ΔΡΧ τις βάλεις μετά στο άλλο ταμπλό 0.009G, θα κερδίσεις +0,8 G, το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.
Kromion, Biazese poli filarako, prota prepi na doume ti 8a kanoun autoi pou exoun pragmatiki dinami oikonomiki, giati an to kani enas twra memonomena, 8a ta agorasoun autoi kai 8a epofeli8oun, den gnwrizis kala me ti lamogia exis na kanis edw. KAI TO KIRIOTERO H KLIKA TIS KIBERNISIS, TI 8A PRAKSI??
Το έγραψα γιατί φίλε μου έβαλες ήδη 0.008 απ οτι είδα, οπότε μάλλον εσύ βιάστηκες! Με δεδομένο όμως πως έχεις δίκιο οτι πρέπει να γίνει σε κεντρικό επίπεδο η παρέμβαση. Στο λέω αυτό γιατί μια τοποθέτηση στο 0.008, συνεπάγεται αντίστοιχη τοποθέτηση στα 135:1 στο άλλο ταμπλό (όχι 120:1 που αντιστοιχούν στο 0.009). Πόσο μάλλον, όταν τώρα βρίσκεται στα 450:1!!! Εγώ πάντως έβαλα 20 χρυσά στα 120:1 και φύγαν γρήγορα. Σίγουρα δεν μπορώ να το κρατήσω μόνος μου σταθερό.
Εγώ πάντως έβαλα 20 χρυσά στα 120:1 και φύγαν γρήγορα. AUTO POU EKANES EITAN MEGALO LA8OS SOU, ESI GNWRIZIS TIS PRO8ESIS SOU, ALLA OXI TON ALON, KAI ETSI KAPIOS OFELI8IKE, OTAN XRIASTIS KAI ESI NA AGORASIS XRISO, DEN 8A BRIS IDIA PROSFORA, ARA NA KANIS TON LALAKA STA LAMOGIA DEN SE OFELI SE TIPOTA. LOL XAXAXAXA
Δεν είμαι ΤΟΣΟ αφελής πάντως. Έχω τον τρόπο μου να πάρω πίσω τον χρυσό που έδωσα όποτε το θελήσω, πιθανώς και με μικρό κέρδος. Για τα υπόλοιπα, δυστυχώς, μάλλον έχεις δίκιο...
όταν έχουμε μόλις μία περιοχή και αυτή 2 μέρες όλα αυτά που γράφεις δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα!!!
@NickA Έχουν νόημα, γιατί εδώ που φτάσαμε, φτάσαμε λόγω του ότι οι ανταγωνιστές ενισχύθηκαν, όταν εμείς χαζολογάγαμε. Μέσα σε 2 μήνες όμως μπορεί η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί. Διαφορετικά οι όποιες νίκες θα είναι απλές αναλαμπές.