Το Βλήμα

გამოქვეყნების ადგილი Greece - პოლიტიკური დებატები და ანალიზი - 06 May 2017 10:26 - 7

Θα περιγράψω όσο πιό περιεκτικά γίνεται ένα οικονομικό πλάνο για την Χώρα, που θα βάζει συγκεκριμένους στόχους και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και δομές που θα τους πετύχουν. Για τις όποιες διαφωνίες ή προτάσεις βελτίωσης, υπάρχει ο χώρος διαλόγου από κάτω.

Α. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 
Η Ελλάδα δεν μπορεί (και δεν πρέπει...) να κυνηγήσει το κλασικό μοντέλο που ακολουθούν τα περισσότερα κράτη, δηλαδή της προσπάθειας κατάκτησης της απόλυτης αυτονομίας πετυχαίνοντας τα πλήρη μπόνους. Καλώς ή κακώς έχουμε 40-40-20-40 μπόνους και αν αυτό αλλάξει, θα είναι σε ασήμαντα ποσοστά, που πραγματικά δεν αξίζει το κόπο των επεκτατικών πολέμων.

Υπάρχει άλλη λύση; Βεβαίως και υπάρχει! Να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο Εμπορικό Κέντρο, όπου όλοι θα γνωρίζουν πως θα βρίσκουν κάποια συγκεκριμένα προϊόντα στις καλύτερες τιμές παγκοσμίως.

Ας το πάμε από την καθαρά οικονομική πλευρά:
Γίνεται τόση τεράστια μανουριά και μάχες για τα μπόνους, όταν το κέρδος από την εργασία σε μιά χώρα (πχ στο Ιραν που έχει 100% μπόνους στα πάντα) είναι μόλις το 3% των 10CC.
Αντίθετα το ΦΠΑ στο εμπόριο μπορεί να δίνει πολύ μεγαλύτερο κέρδος στο κράτος με το 1% (ή το 3% των εισαγωγών) καθότι η φορολογητέα ύλη είναι σαφώς μεγαλύτερης αξίας, αφού οι περισσότερες αγορές που γίνονται, πληρώνοντας σαφώς περισσότερα από τα... 10CC.

Υπάρχει ένα θεματάκι με τα όπλα και τα σπίτια, που πλέον πωλούνται κατά μεγάλο τους μέρος από την παράλληλη αγορά στα feeds.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει για τις ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, άρα ως κράτος ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει να δώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του βάρους μας, αφού απο εκεί με τις καλές τιμές μας, τα φορολογικά έσοδα της χώρας θα είναι πολύ μεγάλα.

Β. ΣΤΟΧΟΙ
Πριν την εντελώς ανεύθυνη κίνηση της προηγούμενης κυβέρνησης να αφήσει το νόμισμα απροστάτευτο, το ημερήσιο κρατικό πρόσοδο από την Αγορά ήταν περίπου 1000-1500 ΔΡΧ. Προφανώς μετά από αυτήν την στραβοτιμονιά, η Αγορά (και τα κρατικά έσοδα) θα καταρρεύσουν, οπότε θα είναι σαν να ξεκινάμε από το μηδέν...
Ο στόχος που μπαίνει είναι τα έσοδα του κράτους από την Αγορά να είναι μετά από 6 μήνες 20.000ΔΡΧ ημερησίως, δηλαδή γύρω στις 600.000ΔΡΧ το μήνα, ή αλλιώς, μια ανάπτυξη της τάξης του 2000% σε σχέση με τις καλύτερες πρόσφατες εποχές!.

Το πιό ωραίο όμως είναι πως μια τέτοια οικονομία είναι ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ!
Ακόμα και με μία μόλις επαρχία, θα λειτουργεί κα-νο-νι-κό-τα-τα!!!

Γ. ΜΕΘΟΔΟΙ
1) Έλεγχος των τιμών των πρώτων υλών:
Ι) Δημιουργία τριών ζωνών τιμών: α) Χαμηλή,  β) προτεινόμενη, γ) Υψηλή. 
Την προτεινόμενη ζώνη την καθορίζει ο Υπουργός Οικονομικών κάνοντας καθημερινά παγκόσμια έρευνα τιμών.
Όσα προϊόντα τοποθετούνται πιό χαμηλά, αγοράζονται άμεσα από το ΥπΟικ και επανατοποθετούνται προς πώληση στην προτεινόμενη τιμή.
(Η Υψηλή ζώνη είναι ελεύθερη και ας κάνει όποιος θέλει ότι θέλει, δεν μας αφορά)
Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ της Αγοράς και η ΕΠΑΡΚΕΙΑ των προϊόντων.

2) Σταθεροποίηση του νομίσματος στις 200ΔΡΧ το χρυσό (ή στις 250ΔΡΧ για να κάνουμε παγκόσμια πρωτιά) για να έρχονται να γυμνάζονται στην χώρα μας από όλα τα άλλα μέρη του κόσμου.

3) Μαζικό σπαμάρισμα/διαφήμιση της ελληνικής Αγοράς ως της καλύτερης Αγοράς στον κόσμο για την αγοραπωλησία πρώτων υλών, όπως και της Ελλάδας ως της καλύτερης χώρας για training λόγω της ευνοϊκής νομισματικής ισοτιμίας.

4) Πρόγραμμα επιστροφής φόρων ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (όχι μόνο στις εκπτώσεις) για την δημιουργία εταιριών στην χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε και αρκετά έσοδα σε χρυσό.

Δ. ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
Το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει σε έναν μήνα ή 20 μέρες. Χρειάζεται συστηματική δουλειά για τουλάχιστον 6 μήνες. Ένα πραγματάκι να ζαβώσει, θα καταρρεύσει (ίσως και ανεπανόρθωτα λόγω απαξίωσης) το όλο εγχείρημα.
Πιστεύω πως ένα άτομο δεν φτάνει για να κάνει αυτή τη δουλειά. Χρειάζεται και μιά κάποια στήριξη/βοήθεια
Επίσης δεν μπορεί το πλάνο αυτό να εκτελεστεί από μία κυβέρνηση μηνιαίας θητείας.

Πρέπει ο ΥπΟικ να εκλεγεί μία φορά με τουλάχιστον 6μηνη θητεία, να του δοθούν οι απαραίτητοι πόροι σύμφωνα με ένα πλάνο που ο ίδιος θα καταθέσει προς έγκριση στους πολίτες (με την στήριξη φυσικά της Κυβέρνησης) και μετά από 6 μήνες να καταθέσει έναν απολογισμό των πεπραγμένων του, το βαθμό επίτευξης των αρχικών στόχων και έναν ισολογισμό για το πως αξιοποιήθηκαν τα χρήματα που αρχικά του δόθηκαν.
Αν όλα πήγαν καλά να του αναγνωρίζεται ένα γενναίο μπόνους ως ανταμοιβή.

მხარდაჭერა

G 4 M p3trOs V E RRaiden

კომენტარები (7)

Πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης https://www.erevollution.com/en/article/26799
Είσαι άρχοντας
Tο πρόγραμμα σου φαίνεται καλό και εφαρμόσιμο. Είναι χρέος σου να προσπαθήσεις πρώτα απ όλα εσύ ο ίδιος να το εφαρμόσεις και να μην παραμείνει απλά ένα ακόμα άρθρο.
ψαρακλα,μαζι σου σε ολα οσα γραφεις,αλλα ....στη θεωρια. η πραγματικοτητα,δυστυχως,σε(και με) διαψευδει. θα μπορουσα να σταθω σε ενα προς ενα στους στοχους και μεθοδους που αναφερεις και να σου εξηγησω γιατι ειναι ανεφαρμοστα,αλλα θα γραψω τρεις παραμετρους μονο. 1-ειμαστε λιγα ατομα στην χωρα 2-ειμαστε ακομα πιο λιγα ατομα που βαζουμε την αναπτυξη της χωρας πανω απο την αναπτυξη του λογαριασμου μας. 3-ειναι ελαχιστοι(πια)αυτοι που θελουν και μπορουν να αφιερωσουν χρονο και ενεργεια για την χωρα αν εσυ,εισαι ενας απο αυτους τους ελαχιστους,μπες μπροστα...αφαρμοσε τα και μακαρι να πετυχεις σε ολα
Καπετάνιε, η χώρα πρέπει να σε βοηθάει να αναπτύξεις τον προσωπικό σου λογαριασμό. Αν δεν γίνεται αυτό, τότε κάτι δεν πάει καλά και μάλλον έχει γίνει αποδεκτός ένας στρεβλός πατριωτισμός που οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα (γνήσιο ελληνικό φαινόμενο, δηλαδή...) Το συγκεκριμένο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σχέδιο που δίνει μιά κατεύθυνση και μιά βάση για την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας, της οποίας τα οφέλη αν χρησιμοποιηθούν (μοιραστούν) σωστά από τις κυβερνήσεις θα αποφέρει κέρδη και στον κάθε πολίτη. Δεν υπάρχει τίποτα το εξωπραγματικό. Μιά πυξίδα είναι. Οι 20.000ΔΡΧ τη μέρα είναι πχ πάνω από τα κέρδη της Ρουμανίας που είναι σχεδόν κομπλέ στα μπόνους.
Raiden, δεν κάνω πίσω στο να το εφαρμόσω, αλλά χρειάζονται οι προϋποθέσεις (αποδοχή, εξουσιοδότηση, χρηματοδότηση και 6μηνο πλάνο). Χωρίς αυτά, και χωρίς να πειστεί (και να συνεπεξεργαστεί όπου χρειάζεται) η πλειονότητα των ενεργών πολιτών, προφανώς δεν κάνω τίποτα καθότι είναι σίγουρο πως θα αποτύχει. Ούτε πρόκειται να αναπτυχθεί η οικονομία με σκρινσοτ και άλλα γραφειοκρατικά, λογιστικού χαρακτήρα.
ψήφος