Опубліковано в державі Turkey - Політичні дебати та аналіз - 10 Sep 2016 22:49 - 20
Merhaba,
Dış İşleri Bakanlığı olarak vatandaşlarımızı dünyada yaşanan güncel olaylar hakkında bilgilendirmek amacıyla bu makaleyi yazıyoruz. Eylül ayı başından günümüze kadar kronolojik olarak gideceğim.
Bildiğiniz üzere, yapılan barış anlaşmaları ile Avrupa savaşını büyük ölçüde sonlandırmıştık. Savaşan tek aktif ülke Hırvatistan kalmıştı ve onların da aktif savaşını bitirmek adına, Slovanyada tuttukları ve Polonya ve İtalya ile bağlantı bölgeleri olan yerde isyan açıp son 3 dakikada 450 milyon vurduğumuz bir operasyon düzenledik. Ardından önce Polonyayı, sonra İtalyayı savunduk ve an itibariyle Hırvatistanın saldırabileceği bir yer bulunmamakta.
Amerika kıtasında yaşanan savaşlarda rakibimiz ay başında Peru, Venezuela, Brezilya ve Arjantindi. Burada problemin kaynağı, daha önce imzalanmış olan ve hem bölgedeki müttefik ülkelerimizi tam koruma altına almamış, hem de bonus dağılımını lehimize yapmamış olan anlaşmaydı. Mevcut problemlerin üzerine Brezilya Tayvana savaş ilan edince hamle yapmamız kaçınılmaz oldu. Verdiğimiz savaşların ardından Brezilya bize daha önce NAP teklif etmişti fakat şartlar henüz oluşmadığı için reddetmiştik. Güney Amerikada ihtiyacımız olan bölgeleri aldıktan sonra Brezilya ile yeniden barış görüşmesi yaptık. Hiçbir MDP ülkesine ve Fransaya saldırmamayı, Fransanın tuttuğu Guayana bölgesine ve Tayvanın tuttuğu Kolombiya bölgelerine ne doğrudan savaşla (MPP aracılığı ile) ne de isyanlarda vurarak karışmamayı kabul ettiler. Bu anlaşmaya ek olarak, Venezuela ile yapılan anlaşmada da hem daha önce tuttukları Kolombiya bölgelerinden vazgeçirdik, hem MDP ülkelerine saldırmamayı kabul ettirdik, hem de Portekizin kendilerine ödediği kira miktarında azalma sağladık.
Brezilya ve Venezuelayı yoldan çektikten sonra bölgedeki tek ciddi rakibimiz Arjantin kaldı. Kendileriyle de 2 gece önce Türkiye saatiyle sabah 6 civarı görüşmeler sürerken, orjinal bölgelerine çekilmeyi kabul ettiklerini söyleyerek, barış görüşmeleri devam ederken kendilerine saldırmamamızı rica ettiler zira o esnada saldırma insiyatifi Endonezyadaydı. Biz de ricalarını kabul ettik ve Endonezyaya savaş açmaması yönünde telkinde bulunduk. Fakat insiyatif süremiz dolduğu anda kendileri Endonezyaya saldırarak, tuttukları bölgelerden de çekilmeyeceklerini söylediler. Haliyle savaşa devam kararı alındı ve Endonezya, Paraguay, Şili ile üç farklı cephede Arjantine karşı savaşıyoruz.
Bize daha yakın olan bölgelere gelirsek, Ukrayna ile geçen ay yaptığımız barış anlaşmasının süresi doldu ve aynı şartlarla yenilemeyi kabul etmediler. Hemen ardından Bulgaristana karşı başlattıkları isyanda vurup bir bölgeyi özgürleştirdiler. Bunun üzerine Bulgaristan kendilerine savaş ilan etti ve yine aktif cephelerimizden biri oldu.
Sırbistanda da, bir süredir savaş ilanı vereceklerini biliyorduk fakat Makedonyaya savaş açma yasası göndererek beklenenin aksini yaptılar. Ardından bu yasayı reddederek, bugün müttefikimiz olan Romanyaya savaş ilan ettiler ve şu haliyle yasa kabul edilecek gibi duruyor. Bu hamleyle, imzaladıkları barış anlaşmasını bozmuş oldular ki bugün all chatte da baya tepki topladılar.
MDP ittifakı adına açılan makalede de, Sırpların verdiği sözü nasıl çiğnediği ve gerekli önlemlerin alınacağı duyuruldu. Ayrıca yine makalede görebileceğiniz üzere, her ayın 10unda yapılan ittifak karargahı seçimleri sonuçlandı. Ben veya ülkemizden bir başkası seçimlerde aday olmadığı için Türkiye olarak Abraham Lincolnü ittifak komutanlığı pozisyonu için destekledik ve yeni komutanımız da kendisi oldu.
Savaşların yavaş yavaş yeniden bize yakın bölgelerde başlamasının ardından, vatandaşlarımızdan ricamız Milli Savunma Bakanlığımızdan gelen yönlendirmeler doğrultusunda hareket etmesidir zira her vurulan hasar oldukça önem taşımaktadır. Yüksek vuruş gücümüzü, organize şekilde kullanabildiğimiz sürece güçlüyüz.
Saygılar,
Dış İşleri Bakanlığı
Винагородити
NatzahКоментарі (20)
pirinç diyeyim mi diye düşündüm
o7
o7
o7
o7
o7 Hail Turkey!!!
o7
o7
o7
o7
o7
Çok iyi olmuş o7
o7
Şu bariş antlasmalarini bozan tarafa agir yaptirimlar getirilmeli ne bileyim atiyom anlasmayi yaparken tarafsiz bir ulkeye misal 3000 gold yatircak taraflar anlasmayi bozan tazminat olarak diger tarafa 3000 goldu odeyecek gibi...
Yirminç